zaterdag 3 maart 2012

Vastelaovend 2012



Jazeker, wij hebben kleurige, vrolijke Limburgse vriendjes. Marian en Theo wonen onder de geur en kleur van Maastricht, waar zojuist drie dagen carnaval het Maastrichts Heuvellandschap weer op stelten heeft gezet. Optochten, zaate herremeniekes en héél véél uitbundig uitgedoste carnavalsvierders.















Soms gaan wij in dat rustieke landschap op visite, blijven op de Moorveldsberg logeren en genieten dan van de rust, de natuur, het gastvrije onthaal en de overheerlijke bourgondische Geulse keuken.
Het straatcarnaval van Maastricht moet ook om van te smullen zijn. Wij kennen dat niet, want wij zijn er nog nooit present geweest. Bij ons in Limmen (NH), het Rio onder Alkmaar, vieren ze het feest ook. Laatst reed door onze straat één keer een praalwagen heen en even later één keer diezelfde praalwagen terug. We willen natuurlijk geen Noord-Hollander tekort doen, maar de impressies die onze Limburgse vrienden ons toezonden (met uitleg/vertaling) lieten ons het vorstelijke Limburgse carnaval meebeleven.
Volgend jaar gaan wij vastenzeker rond vastenavond (Vastelaovend dus), dat wil zeggen zo'n drie dagen voor aanvang van de Vastenperiode vóór Pasen, in de richting van het mooie zuiden van ons land.


Want hoezeer je via toegezonden krantenfoto's uit De Limburger ook het carnavaleske feest waarneemt, je zou er daadwerkelijk bij moeten zijn om je vezels te laten meevibreren. Dat vinden Marian en Theo, en wij zijn het volledig met onze vriendjes eens!

NB. Wil je dé carnavalssite van Limburg zien, dans dan naar www.limburger.nl/carnaval 
Veel plezier met Mestreech, waar sinds jaar en dag de bekende stadsfiguur 'Engel van Maastricht' al het goede van de Maastrichter geest en aard symboliseert!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten