maandag 17 oktober 2011

New England, de veelzijdige voortuin van Amerika

Het veelzijdige noordoostelijk deel van de Verenigde Staten doet met zijn kleinschalige landschap bijna Europees aan. Zes staten vormen een prachtige streek onder de naam New England. Het zijn Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island en Vermont. Kleurige loofbomen sieren keurige dorpen met witgepleisterde houten huizen.
De streek is op zijn mooist tijdens de Indian Summer, wanneer de enorme loofbossen verkleuren. De tijd waarin dit gebeurt, kan van jaar tot jaar verschillen omdat de bladverkleuring ('foliage') van klimatologische factoren afhangt. Veelal begint het 'vuurwerk' in de bossen tegen het einde van september en duurt het voort tot in november. Het is het signaal om je te vergapen aan een van de schitterendste wonderen der natuur.
New England is juist zo aantrekkelijk omdat het behalve indrukwekkende natuur ook een kleurrijke historische achtergrond heeft. Zoekers en vinders van deze streek hadden het geluk op te groeien in een buitengewoon inspirerend gebied, waar de zon steeds haar eerste stralen op het Noord-Amerikaanse continent laat vallen. Europese voorvaderen koloniseerden dit noordoosten bijna vierhonderd jaar geleden en legden er de basis voor de huidige VS.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten