maandag 21 februari 2011

Voor Ierse muziekliefhebbers

Op zaterdag 5 maart a.s zijn Erna en ik met (schoon)moeder Corien in Drenthe. In zalencentrum Meursinge aan de Hoofdstraat 48 te Westerbork vindt vanaf 20.30 uur een Celtic Music Night plaats. De avond wordt gevuld met fantastische optredens van Kilshannig en John O'Dreams in concert. Wij zullen daar bij zijn, want het gebeurt niet vaak dat in deze mooie provincie de Nederlandse top op het gebied van Ierse muziek bij elkaar is. Het wordt zeker een mooie muziekavond waarvoor een toegangskaartje slechts 17,50 euro kost. De kans om dit mee te maken mag een Ierse muziekfan dus niet aan zijn neus voorbij laten gaan.

Een bijkomende ervaring zullen onze twee weekendnachten in Orvelte zijn. Corien heeft geboekt in B&B 'Slaoperij', die staat voor slaop'n en stoet. Als dat geen warm bed/bad oplevert ...
De Slaoperij is een boerderij, waarin wij onze vermoeide hoofden te ruste kunnen leggen op de plek waar vroeger de koeien stonden. Als wij er zijn, is het begin maart, nog net geen echte lente. Of we onze (vermoeide?) benen ook kunnen uitstrekken onder de ouderwetse hoogstam fruitbomen in de boomgaard is de vraag. We kunnen een bolderkar huren en natuurlijk een tour door monumentendorp Orvelte maken.
De keus is te groot om alles aan te doen: Kamp Westerbork, Drents museum, dierentuin Emmen, Hunnebed-museum, Boomkroonpad, Knipselmuseum, Museum Herberg 'De Ar' (Westerbork), Ellert en Brammert (Schoonoord), Veenpark, Beeldentuin De Hullu Gees. Wat zal het worden naast Kilshannig/John O'Dreams?




www.kilshannig.nl
www.johnodreams.com 
www.slaoperij.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten