woensdag 9 februari 2011

Van het Limmense naar het Limburgse

Dinsdag 8 februari 2011 is een schitterende, stralende dag. Echt een dag om de bielzen te pakken en erop uit te trekken. Een dag om wandelend, en vervolgens per spoor, onverwachts en dus verrassenderwijze, naar Zuid-Limburg af te dalen. Om preciezer te zijn: óp naar Geulle. Eens kijken hoe onze lieve Moorveldsbergse vriendjes het maken onder de rook van Maastricht, met in de flanken het NS-station Bunde. Altijd gastvrije vriendjes, die al tijden bezig zijn om hun grandioze en knusse 'paleisje' tot een nog fraaier exemplaar om te toveren. Ik ben héél erg nieuwsgierig hoe bad-, logeer- en slaapkamer ge-update zijn, al besef ik dat het geheel nog niet volledig is afgerond.













Daar is Peter de pelgrimmm

Hoera, bestemming al lopende van station Bunde naar huize Meeks te Moorveld bereikt.
Inbreuk maken op de voortgang der 'werken', het mag de pret niet drukken. Integendeel. De druktemaker uit de randstad - als voetganger tot pelgrim omgedoopt - wordt met open armen warm ontvangen. De 'Heer des Huizes' regelt ten behoeve van de lunch fluks een overheerlijke visschotel, indachtig de Limmer landstreek aan de kust, waar bij eerder tegenbezoek tot zijn grote verbazing horden meeuwen het luchtruim onveilig maken. Ja ja, geen echte Limburgse vogels (terwijl hij/zij dat juist wel zijn, de lieverds, ha ha!).

SCHITTEREND, SCHITTEREND, SCHITTEREND, SCHITTEREND, SCHITTEREND

Ik plaats geen foto's van het nieuwe interieur. Dat doe je als plattelandsgast niet met intieme plekken als bad-, logeer- en slaapkamer van een ander.
Eén ding kan ik wel stellen: het ziet er allemaal SCHITTEREND uit, geweldig. Het
moet straks - in het komende voorjaar -, wanneer ik mét Erna weer een bezoek afleg - en alles ter plaatse is afgerond - een genot zijn om in het prachtige, stille Limburgse landschap in Huize Meeks te logeren.
Ik zie ernaar uit, en Erna zeker ook. Misschien weer per spoor, weer wandelend ... een plezierige uitdaging blijft het.
(Lieve vriendjes, reuze bedankt! Sterkte met de laatste fase. Houd jullie Meeks).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten