zaterdag 13 april 2013

Erna's Elegance with Double Power

Het is zaterdag 13 april 2013, een bijzondere dag, want de buitentemperatuur gaat eindelijk in de goede richting. In onze buurt is het 'oud papier' weer opgehaald. Onze (nieuwe) buurtjes zijn druk bezig met het metselen van een fundering voor een muurtje en een veranda. Het zonnetje doet pogingen een doorbraak te forceren. Erna heeft ook een doorbraak gerealiseerd. Zij is om zo te zeggen door haar 'ouwe fietsie' gezakt. Nee, niet door het ijs. Dat ligt er (voorlopig) niet meer. De tijden om niet alleen naar NS-station Heiloo of de winkelcentra 't Loo in Heiloo of Geesterduin in Castricum, maar ook wat verder weg te pedaleren, breken weer aan. Het is lente ...
Hoogste tijd om bij ons 'om de hoek' eens rond te neuzen op zoek naar de mogelijkheden in tweewielerland. Om straks - als de drukte op het Museumplein wat geluwd is (zou dat kunnen?) - misschien met ons tweeën in het zadel toch een keer richting RIJKSMUSEUM te koersen. Naar de nationale trots in onze hoofdstad tevens onze geboorteplaats, die vandaag indrukwekkend zijn deuren (her)opende voor zo'n twintigduizend belangstellenden, die na een tien jaar durende verbouwing - ongeveer de doorlooptijd van een flink gebruikte nieuwe tweewieler - gratis naar binnen mochten.


kroone-liefting-bike-event
... kunnen we niet op wachten ...

Samen zijn we op het inmiddels vertrouwde, wijd en zijd bekend staande adres van Kroone & Liefting aan de Rijksstraatweg in Limmen langs gegaan. Niet om de energiecrisis, maar om de economische crisis in het midden- en kleinbedrijf een stevige impuls in opwaartse richting te geven.
Na enige tijd van overdenking en gewenning aan het idee is Erna overstag. Electric power, ze gaat ervoor, Erna. Groot gelijk, vind ik, je ziet de e-bikes immers steeds meer, voor oud en jong. Uit de veelheid van keuzes die je tussen merken en soorten e-bikes kan maken, is het - ondersteund door een uitgebreid advies van dorpsgenoot John Vader- een reusachtig mooie geworden. Een Giant, een spannende attractieve uitdaging met twee accu's, elk goed voor zo'n 65 kilometer bereik. Voor de trapondersteuning kun je kiezen tussen eco, normaal en sport. We hebben het allebei uitgeprobeerd: welke stand je op het fietsdashboard ook kiest, je krijgt vleugeltjes, vleugels en verbeeldingskracht.
Het ultieme Amstel Gold Race-gevoel, op je gemak tegen de Cauberg of tegen de Kruisberg op. Of tegen de Mont Ventoux, wat maakt het uit. Zonder doping, maar mét verbeeldingskracht, noem het fietsfantasie ... 

Op woensdag 17 april a.s. kan Erna háár nieuwe trots ophalen. Nee, niet haar fietsbroek, maar het nieuwe model dat - zo bleek uit een proefrit - uiterst licht en gemakkelijk wegfietst.
                 
                         Erna's geweldige nieuwe fietservaring!!!


                Is ie mooi of is ie niet mooi???
                               * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
                     Giant Twist Elegance Double Power !!!
                    * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 
Het is woensdag 17 april 2013. Met de lunch net achter onze kiezen stappen we het fietspaleis van Kroone & Liefting binnen. Er heerst een drukte van belang. Onze raadgever John Vader ziet en groet ons, terwijl hij een - in onze ogen veeleisende - klant geduldig te woord staat. Tien minuten, vijftien minuten, ze houdt niet op met lastige vragen stellen. John laat zich de pies niet warm worden, de rij belangstellenden die hem ná ons willen spreken groeit aan.
Rond half drie is het onze beurt. Erna ontmoet haar nieuwe antraciet zilveren Giant Twist go Double. John heeft hem uit de kluis getoverd. Een sprankelend nieuwe tweewieler met dubbele achtertas, waarin links en rechts van de bagagedrager een accu huist. Op het stuurdashboard kan  Erna met een simpele vingertip op een toets de ene of de andere ecokrachtpatser inschakelen. Als zij het licht aan schakelt, is het net of de verlichting als aan het einde van een film in de bioscoop aan gaat. Hier bij Kroone & Liefting is het de start van een nieuwe ontdekkingstocht. John Vader vult de verzekeringspapieren in en verschaft op kalme wijze volledige tekst en uitleg.





... mooi is ie ...

... eco - normaal - sport ...




... in Lim-men ...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten