dinsdag 2 augustus 2011

Eine Reise in dem Süden


Op woensdag 27 juli 2011 sjeesden wij naar ons sjeune Limburg om te zien hoe onze Geulse vrienden Marian en Theo het meeksten. Dat is 'wie immer' een genoeglijk, gezellig, bourgondisch weerzien. 'Wie sjeun ons Limburg is', dat weten wij inmiddels al te goed. En ... Marian had ons dit keer een home- en handmade pizza beloofd, een van haar specialiteiten. Nou, als je die eenmaal hebt geproefd, koop je nooit meer een 'verse' in de supermarkt.
Heerlijk, heerlijk, heerlijk. Met alle ruimte om 'bij te klessen', terwijl ouwe trouwe Sjuulke - poes op leeftijd - vanaf haar troon de druktemakers uit het hoge noorden op gepaste afstand met de nodige reserve bekeek.

In de buurt ...

... gespot ...

... tuinmeubilair ...
 
... en ...

... even verderop ...


... verklaarbaar onbewoonde villa's
Ons bezoek aan Geulle was kort maar krachtig, want de volgende ochtend ging de reis verder naar zuid-Duitsland. Om precies te zijn naar Eckental, iets ten noorden van Neurenberg. Daar waren wij door onze vrienden Michael und Renate uitgenodigd - al weer ons vierde bezoek aan de Brehms. Dit keer in de zomer, om het Barden Festival in het Mittelalterliches Nürnberg bij te wonen. Voor een lang weekeinde in en om deze Traditionsreiche Stadt an der Pegnitz, mit Wein, Bier und Gesang.

Welkomst-attentie in de logeerkamer

Erna en de heer des huizes

Reunion für uns: die Suzanne und der Julian auch dabei

Oma und Enkel, en Limburgse vlaai 






Enkeltöchter Anna und Lena



Am Hauptmarkt, international


want o.m. USA-damesfussbalfans (WM2011)

Prosit. Zum Wohl. Cheers for ... u.s.w.

Bin ich das???

Jawohl, Fränkischer diner, auch mit Klösse
 
Gastherr Michael, Gastfrau Renate

Nachtisch auf Terrasse Brehm 
We hebben volop genoten, want onze gastvrouw en gastheer lieten ons niets te wensen over. Het ontlokte Erna de uitdrukking 'all inclusive', want in Haus Brehm worden de gasten overdadig in de watten gelegd.
Het enige dat niet bestuurd kon worden, was het weer. Dat liet het voor de tijd van het jaar wat afweten. Maar dat vonden wij gar niet errug, want daardoor werd het grootse festival in hartje Neurenberg niet overlopen.

Op vrijdag 29 juli in de namiddag en avond, en op zondag 31 juli in de middag hebben we op vele plaatsen in de stad (u.a. Hauptmarkt, Insel Schütt, St. Katharina, Lorenzer Platz, Sebalder Platz, Trödelmarkt) naar diverse internationale solisten en bands kunnen luisteren, u.a.

Batucada Sound Machine # Heinz Rudolf Kunze & Verstärkung # The Coal Porters # Las Migas # ZiehGäuner # Árstídir # Paula Morelenbaum ('Die Grande Dame des Bossa Nova) # Eberwein # Chicken Rag



























Het thema van het 36-ste Bardentreffen Nürnberg luidde !Viva España!
Naar onze mening kunnen wij in Nederland van een dergelijk evenement nog wat leren. Geweldig om mee te maken.




De Brehms weten ons immer wieder bijzonder te vermaken. Wat wij maar willen, het wordt op het programma geplaatst. Van n'import welke muziek tot een spelletje Rummikub (of würflen/dobbelen) in huis, dan wel ander vermaak buitenshuis. Vooral wandelen in de prachtige natuur of kasteeltuinen, door stadjes en dorpjes, botanische tuin, of in gezelschap van de een jaar jonge energieke Griekse jachthond Ira (Hera) van Suzanne.


























Bovendien voelen wij ons als vorsten met particulier chauffeur, rondgereden in een van alle gemakken voorziene limousine (MB*****SUV). Michael hoeft zijn stemgeluid slechts te laten horen en bestemming plus routebeschrijving komen op het dashboardscherm in beeld, terwijl een vriendelijke damesstem de richtingaanwijzingen uitspreekt ("Noch achzig meter und dann linksaf", etc.).



Op maandag 1 augustus 2011 keerden wij weer huiswaarts. De reis verliep opnieuw voorspoedig, dit keer voor de verandering eens over Venlo.
De weersverwachting kwam uit: het zonnetje liet zich - zij het schoorvoetend - steeds meer van zijn uitbundige kant zien. Tijdens ons verblijf was dat uitgebleven, al waren we met de bewolking, de frisse temperatuur en af en toe een dun regentje dik tevreden.

Ten slotte hadden wij op onze laatste dag bij het ontbijt, vlak voor ons vertrek, al het genoegen gesmaakt om twee 'zonnetjes' uit de familie, te weten Enkeltöchter Anna (10) und Lena (7), te mogen begroeten. Beter gezegd: zij begroetten ons herzlich.
Ze waren door opa Michael van hun ouderlijk huis in Neurenberg gehaald om een weekje bij hun grootouders te logeren. Een feest voor de hübsche Mädl, waarin onder meer een bezoek aan de dierentuin van Neurenberg op het programma stond.
Wij derhalve gast af, en de meisjes de aansluitende nieuwe logées.
"Ons pension is volgeboekt", merkte Michael droog, maar to-the-point als altijd, op.
V.l.n.r. Lena, Anna, Oma




Ende des Märchens


Geen opmerkingen:

Een reactie posten