maandag 11 maart 2013

Moeilijke Man vs. MeijerMans

 Binnenkort verschijnt het nieuwe boek van Peter Samuel: 

           'MoeilijkeMan vs. MeijerMans'         

                                                 (Uitgegeven door Kirjaboek)

 

 

'Moeilijke Man vs. MeijerMans' is een paperback-uitgave op A4-formaat van 140 pagina's, vanaf eind maart 2013 te bestellen via www.kirjaboek.nl ad 15 euro (excl. verzendkosten)




‘Boertige klucht met kopstukken uit de gemeentepolitiek in de hoofdrol.
Clowns, Komieken en Grappenmakers lappen hun eigen besluiten met onwaarheden en onjuistheden aan hun schoeisel. Zij draaien zich in alle bochten om hun macht tot gelding te maken’


De ‘Moeilijke Man’ (MM), hoofdrolspeler die geen hoofdrolspeler zou mogen zijn, komt terecht in een wirwar van slepende bestuurlijke dwalingen, listen en leugens …
MM raakt verstrikt in een doolhof van clustergekloot met kliko’s, een ondoorgrondelijk labyrint dat zijn weerga niet kent. Het toneelspel verwordt tot een Kafkaësk boertige klucht, waarin deze eenvoudige burger in het spel om de macht de strijd aangaat met een wethouder, een soort Johnny de Selfkicker die lid is van de CKenG-club ‘Clowns, Komieken en Grappenmakkers’, en met een soms mens, soms mans lijkende burgemeester, die niet schuwt zijn controversiële wethouder uit de wind te houden onder het motto ‘Met Meijer Meer Mans’. Deze wethouder heeft immers al een paar moties van wantrouwen aan zijn broekspijpen hangen. Dat hij deel uitmaakt van een meerderheidscoalitie is het enige dat hem overeind houdt. 
De hoofdrolspeler, die geen hoofdrolspeler zou mogen zijn, maar die door deze en gene als ‘Moeilijke Man’ wordt neergezet,  toont aan dat transparantie en aandacht voor de burger bestuurlijke lariekoek zijn. Het zijn kreten die in de alledaagse praktijk als loos mogen worden beschouwd.
De ‘Moeilijke Man’ schreeuwt niet om aandacht, hij schreeuwt om doorzichtige (h)eerlykhyd, recht en rechtvaardigheid. Hij zou het een ‘OLV-ter-Noodkreet’ willen noemen. De lezer zal deze hulproep in de loop van het verhaal gaan begrijpen.
Het boek is bestemd voor liefhebbers van gemeentepolitiek en allen die hiermee hun voordeel wensen te doen. Het inkijkje biedt perspectief voor een juiste keuze bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten