zaterdag 15 juni 2013

Tango à la Carte 2013 Alkmaar



Voor de vijftiende keer is in Alkmaar het jaarlijkse festival 'Tango à la Carte' gehouden. Drie dagen achtereen (13 t/m 15 juni) werd gedanst en genoten van de vele facetten van de Argentijnse Tangocultuur.

... Grote Kerk Alkmaar ...




Wij namen op zaterdagmiddag 15 juni een kijkje in de Grote Kerk, waar een tangomarkt met workshops, proeflessen en demonstraties gratis kon worden bezocht. We troffen er een ingetogen, sfeervolle en toch MAXIMAle atmosfeer aan.



Annemarie en Ed, het ons bekende Tango-danspaar uit Alkmaarse dreven, boden ons een subliem inkijkje in de ontspannen wereld vol Argentijnse klanken en subtiele lichaamsbewegingen. Zij toonden hun danspassen in optima forma, waar wij in ons bezoek aan de Noord-Hollandse kaasstad als vorst en vorstin op de eerste rang mochten plaatsnemen.  


... voor alle info: zie www.tangoart.nl ...







Toen het orkest zijn plaats had ingenomen, liep de dansvloer vol liefhebbers vol. Daarnaast keken wij even om de hoek bij de workshop. Ook daar kwamen vele belangstellenden op af. Naast 'Tango op het Plein' - op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur van half juni tot half augustus op het Canadaplein - is 'Tango à la Carte' een zeer gezellig en geslaagd evenement. De smaakvol ingerichte en aangeklede Grote Kerk in Alkmaar leent zich hier uitstekend voor.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten