donderdag 7 juli 2011

Havensafari

't Is vaak feest voor de medewerkers van de gemeente Amsterdam. Minstens één keer per jaar. Deze keer ging Erna met haar collegae op Havensafari door de Amsterdamse haven naar Zaandam Ik ging op mijn fiets vanuit Limmen even kijken of de oversteek van de achterkant van het Centraal Station over het IJ naar de NDSM-pier succesvol verliep.
En ja hoor, de feestvarkens stonden er allemaal. Met een gerust hart kon ik de veerboot uitzwaaien en in de pedalen dansend van vreugde langs het Noordzeekanaal huiswaarts keren. Benieuwd naar Erna's avonturen.





"Zo'n Havensafari met het vlaggenschip IJveer XI is een spannende reis. Het is een van de Nieuwendammerbootjes die tussen 1922 en 1930 gebouwd zijn. Je laat de stad Amsterdam definitief achter je en belandt in de wondere wereld van de haven. Dwalen over Noordzeekanaal en Zaanse wateren. Een tussenstop bij de voormalige Bruynzeelfabrieken en een bezoek aan de indrukwekkende West- en Vlothaven.
De Havensafarigids vertelt bijzondere verhalen, aangevuld door REM-radiogeluiden op hoofdtelefoons. Het schetst een beeld van de haven, waarin de 'big five' wordt gespot en bijzondere kunstwerken, al dan niet via verrekijkers, aan het oog voorbijglijden.
Gaandeweg ontdekken de passagiers dat die haven eigenlijk helemaal niet zo ver weg ligt als zij dachten. Het blijkt een fascinerender gebied dan zij ooit vermoedden!"




























Geen opmerkingen:

Een reactie posten