vrijdag 8 juli 2016

Fietsrondje Texel




















Een dagje 'Vlie' moet een hele belevenis zijn. Bij de beroemde steiger inschepen op 'De Vriendschap' en hup, na een prachtige vaartocht kom je op de Vliehors. Vervolgens kun je met de Vliehors Expres een tocht maken over de twaalf kilometer lange zandvlakte - de Sahara van het noorden - naar het Posthuys. Wil je het knusse eiland Vlieland verder verkennen, neem je een gehuurde fiets of het openbaar vervoer.


Met 'De Vriendschap' kun je ook een robbentocht van anderhalf uur op het wad maken. Het is het enige passagiersschip dat in dit unieke stukje noordelijke Waddenzee rondvaart. In het Eierlandse Gat leven gewone zeehonden en grijze zeehonden. Bij zakkend water kruipen grote groepen zeehonden op droogvallende wadplaten om van zon en rust te genieten. De schipper laat zijn boot langs de zandbanken met de stroom meedrijven en benadert de dieren heel dicht. De robben zijn vertrouwd met het blauwe silhouet van 'De Vriendschap'.










2 opmerkingen:

  1. Hallo Peter, wat leuk dat je met dat bootje naar Vlieland bent geweest, wij hebben daar ook gevaren, inderdaad een heel afgelegen stukje waddenzee, moeilijk te bereiken wegens ondieptes aan alle kanten, maar wel mooi met de zeehonden en gelukkig geen schietoefeningen in het weekend

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas kan ik jullie enthousiasme voor Vlieland (nog) niet delen. Ik miste de afvaart, mocht bovendien m'n fiets niet meenemen (onvoldoende plaats). Zie ook mijn blog www.petersamuel.reislogger.nl, hoofdstukje Rondje Texel op de fiets (van 8 juli jl.). Volgende keer lift ik wel met jullie fraaie vaartochten mee, als ik tenminste m'n fiets mag meenemen. Binnenkort maken Erna en ik een overtocht naar Loch Ness e.o. (zonder fiets, met wandelschoenen). En daarna wacht een trip naar Rio, São Paulo en de watervallen van Iguaçu. Na de Canadese Rockies en Vancouver + Island in het voorjaar komen we ook in 2016 aan reisvoer niet tekort!

      Verwijderen