zondag 2 september 2012

Tortuga-spotters speuren vergeefs IJmuiden af

De eerste zondag van september 2012 bood uitstekend weer om per zeilboot de Noordzee van Groot Brittannië naar het vasteland van Europa over te steken. Een jaar geleden slaagden Corien, Erna en ik erin om op exact het juiste tijdstip (toeval!) zeezeiler Henk de Velde bij zijn thuisreis van een Never Ending Voyage in de haven van IJmuiden welkom te heten.
Dit keer gingen we naar de vissersplaats om Ronald en Marijke de Boer met hun catamaran 'Tortuga' na hun Britse rondreis van een warm onthaal te voorzien. Dat zij onze richting uitkwamen, was een zekerheidje, het tijdstip van aankomst echter niet. Nu liet het toeval ons in de steek. Wij zochten de IJmuider sluizen met zeemeeuwenogen af, begaven ons vervolgens naar de Marina, waar de jachthaven vol plezierjachten lag, maar ... het mocht niet zo zijn: bij de havenmeester had zich geen 'Tortuga' als binnenkomer aangemeld.

Om ons verdriet wat te laten bezinken, nestelden wij ons in het strandpaviljoen Zuidpier. We joegen er een Spa Rood, een Spa Blauw, een koffie, een broodje haring, een krabsalade met brood en een kibbeling met patat doorheen. Mijn haring drenkte ik als liefhebber in twee goudgele Skuum Koppe (heerlijke Texelse biertjes). Onrustig loerden wij met regelmaat langs de zeilen van kite- en strandsurfers naar het verre, grijze, ruime sop. Helaas ... ons restte slechts de IJmuider impressie van een nazomerse zondagmiddag, zonder dat wij verwanten in ons vizier kregen. Onverrichterzake moesten wij huiswaarts keren, waar wij via internet het bericht ontvingen dat de 'Tortuga' rond het eind van de middag de IJmuider Marina was binnengevaren ...











IJmuider troubadour Cornelis Vreeswijk uit Zweden spotte met ons mee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten